Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer

tirsdag 25. januar 2011

Knekkebrød med salt og mandler!




 Maggi prøver seg nok en gang på ting hun ikke kan. Dette var litt vanskelig syns jeg.Enten ble de svidd eller myke. De ble litt bedre andre gang:) Men dette er tydeligvis en kunst som trenger trening!
Tar imot gode tips!

Oppskrift på knekkebrød:
3.5dl grov rug
3.5 store havregryn
1dl kli
1.5dl sesamfrø
1dl linfrø
7dl vann
1 buljongtrening
1ts salt
havsalt og mandler til topp
Blanfd alt det tørre.Løs buljong i 3dl varmt vann.Etterfyll med 3dl kaldt vann. Hell i det tørre.Fordel
på 3 stekebrett.Stek i 10 min på 190 grader.Ta ut og del opp med pizzaskjærer.Stek deretter i 30 min .
Ps!Dette variere fra ovn til ovn:)Må følges med.

Og ja!Det var skikkelig "kvesse" med salt og mandler på.

Neste innlegg: noe gult...noe rosa...noe hvitt;)

-Maggi-



16 kommentarer:

  1. Her bakes det også knekkebrød:) Det er så godt med de hjemmelagde og boksen blir fort tom:)
    Så veldig godt ut med mandler og salt på toppen, det skal jeg prøve neste gang.
    Ja det er en kunst å få de helt ferdige uten å bli svidd.
    Jeg steker nå på 150 grader og har de ca 1 time og 25 minutter totalt i ovnen.
    De skal være ferdige når de løsner lett fra bakepapiret:)

    Ha en fin dag og koooos deg med knekkebrød:)
    -Vivian

    SvarSlett
  2. Har prøvd meg på knekkebrød- syns også det var vanskelig... Men fytti så fine di ble da:))

    SvarSlett
  3. Det så kjempegodt ut ...! yammi ...!

    ha en fin tirsdag, klem til deg ♥

    SvarSlett
  4. Mm, så godt ut!
    Har aldri prøvd meg på knekkebrød, men det bør vel så absolutt prøves :)

    SvarSlett
  5. Hjemmelaget knekkebrød er det beste :-)) Baket også en rasjon i går, men har aldri prøvd din oppskrift, men de såg absolutt spiselige ut ;-)) Min erfaring med baking av knekkebrød er at jo mer nøtter man bruker jo seigere blir de. Etter endt steketid deler jeg de opp og setter de tilbake i ovene på 100 grader og der får de stå til de er tørket ut. Kan også hjelpe å åpne ovndører flere ganger under steketiden, sånn at dampen kommer ut. :-)) Jeg prøver meg også på ting jeg ikke kan denne uta. Hekling er som arabisk for meg. God tirsdag!!

    SvarSlett
  6. Mmm de så herlige ut! Må prøve med litt salt på ja. Som over her, så åpnet jeg også døren noen ganger i løpet av steketiden (mye damp!), og så brukte jeg varmluft.
    Tror jeg også må lage en ny ladning i dag....

    Ha en fin dag i solskinnet!
    Nina

    SvarSlett
  7. Ååå såg kjempegodt ut med havsalt og mandler oppå:), det skal jeg prøve:).

    Klem Hilde

    SvarSlett
  8. Oj, det så godt ut! Har en kjempegod oppskrift på knekkebrød som jeg lager ganske ofte, men neste gang skal jeg jammen teste med litt salt og mandler på. Godt tips!

    Ps: Har neste innlegg noe med en vase å gjøre...? ;)

    SvarSlett
  9. Hr du fått vasene? :) Første jeg tenkte på iallefall!
    Så flotte knekkebrød!
    Her bakes det også knekkebrød både titt og ofte, men ikke så fine som dine.
    Var på kremmerhuset på Kvadrat i dag for å kjøpe knekkebrødboks, men den var utsolgt. Og jeg var den 3 som spurte om det, kl. kvart over 10 om morgenen! Mange knekkebrødgale nå på nyåret ;)

    SvarSlett
  10. Ojoj, de så spennende ut! :o) Jeg tåler ikke mandler, men de så jaggu gode ut også. :o)

    Ha en fin kveld videre.
    Klem Jenny

    SvarSlett
  11. Har en award til deg hos meg:)

    Klem Hilde

    SvarSlett
  12. Et spm om noe helt annet. Hvor har du fått tak i det fine sauebildet på kjøkkenet deres (hvis det er lov å spørre om)?

    SvarSlett
  13. De så knallgode ut!
    Klem Tonje

    SvarSlett
  14. Kanskje jeg skulle prøve de :)
    Så herlig ut..

    Klem Martha

    SvarSlett